4 wskazówki, których należy przestrzegać, aby przepisy z sok baru za każdym razem smakowały wyśmienicie
Bonnie Mulligan
Sokowanie to wspaniały sposób na przyciągnięcie ludzi do restauracji, kawiarni, a nawet sklepu spożywczego. Ale jeśli chodzi o zadowolenie klientów, nic nie pomaga bardziej niż utrzymywanie sokowirówki w czystości, konserwacji i gotowości do pracy. Brudna sokowirówka może sprawić, że nawet najlepszy przepis z baru z sokami będzie w najlepszym wypadku niesmaczny, a w najgorszym rozczarowujący. Oto kilka prostych wskazówek, które pomogą Ci utrzymać sokowirówkę w dobrym stanie, aby Twoi klienci mogli cieszyć się swoimi ulubionymi świeżymi sokami owocowymi.
Dokładnie szoruj urządzenie między kolejnymi użyciami
W różnych przepisach barów sokowych wykorzystuje się różne rodzaje owoców. Aby mieć pewność, że każdy sok smakuje tak dobrze, jak oczekują tego Twoi klienci, każda partia musi być przygotowana przez czystą sokowirówkę. Po każdym użyciu należy dokładnie wypłukać mechanizm mielący lub wyciskający i usunąć resztki miąższu lub zanieczyszczeń. Nie zawsze konieczne jest użycie mydła. Upewnij się, że używasz ciepłej wody i pozbywasz się resztek pomiędzy kolejnymi partiami.
Poświęć czas na sanityzację
Nawet w najlepszych profesjonalnych sokowirówkach z czasem mogą zacząć rozwijać się bakterie. Miąższ i cukier pozostały po każdym przepisie z sokowirówki zaczynają namnażać się bakterie, jeśli urządzenie nie jest odpowiednio czyszczone. Jeśli używasz sokowirówki kilka razy dziennie, to normalne, że miąższ może zacząć się gromadzić. Zamiast po prostu szorować urządzenie po każdym użyciu, poświęć trochę czasu na odkażenie go pod koniec dnia.
Używaj tylko świeżych, całych produktów
Przeciętny Amerykanin wypija około 2,7 galonów soku pomarańczowego rocznie, a w 2015 roku był to zdecydowanie najpopularniejszy sok w kraju. Skoro tak wiele osób delektuje się tym napojem, można się założyć, że będą oni w stanie wyczuć różnicę między świeżymi całymi pomarańczami a owocami pokrojonymi kilka dni temu. Owoce utleniają się od razu po przekrojeniu, a kontakt z tlenem wpływa zarówno na ich smak, jak i zawartość składników odżywczych. Używając w swoich sokach wyłącznie świeżych, całych produktów, gwarantujesz swoim klientom zadowolenie i możliwość delektowania się czystym smakiem Twoich przepisów, zgodnie z Twoimi intencjami.
Dokładnie myj wszystkie produkty
Tak jak brudna sokowirówka zmienia smak Twoich soków, tak samo brudne produkty zmienią smak Twoich przepisów. Poświęć trochę czasu na dokładne umycie wszystkich produktów przed przepuszczeniem ich przez sokowirówkę. Pozbądź się brudu i zanieczyszczeń, które pozostały na skórce owoców i warzyw. Następnie usuń wszystkie zaschnięte kawałki lub części owoców, które wyglądają na obite lub uszkodzone. W ten sposób klienci będą mogli skosztować tylko najlepszych części owoców, a receptura nie zostanie zmącona przez brud lub utlenienie.
Gotowy do tworzenia pysznych przepisów na soki, które z pewnością zachwycą Twoich klientów za każdym razem na nowo? Już dziś zamów wysokiej jakości sokowirówkę do zastosowań komercyjnych.
VBonnie Mulligan Jeśli niedawno rozpocząłeś komercyjną produkcję soków lub otworzyłeś swój własny bar z sokami, powinieneś być dumny - dokonałeś wielkiego wyczynu. Teraz powinieneś skupić się na tym, aby Twój sok był jak najlepszy. Niestety, istnieje wiele typowych błędów...
VNiezależnie od tego, czy używasz sokowirówki w domu, czy zainstalowałeś ją w swojej restauracji, sokowirówki mogą być doskonałym sposobem na wprowadzenie większej ilości owoców i warzyw do codziennych posiłków. Istnieje wiele korzyści płynących z sokowirowania, które sprawiają...
4 przepisy na soki na wiosnę i lato
VWiosna i lato tuż za rogiem, to doskonały czas na uaktualnienie przepisów baru z sokami. Wraz z najświeższymi dostępnymi produktami, wysokiej jakości sokowirówka do owoców pozwoli uzyskać pyszne i zdrowe napoje dla Twoich klientów. Korzyści płynące z picia soków są liczne i...